onsdag 4 april 2012

Smygstart för årets majblommefilmer

Idag smygstartar vi visningen av årets majblommefilmer! Tre tecknade filmer kommer att rulla i TV-rutan i samband med att årets Majblommeinsamling startar den 17 april. Men redan nu kan man se filmerna om Fia, Jesper och Dimitra YouTube.

Filmerna är gjorda av årets Majblommekonstnär MagnusCarlsson, känd bland annat för de tecknade tv-serierna ”De tre vännerna… och Jerry” och ”Lisa”. Filmerna handlar om Fia som drömmer om att få ett fiskespö, Jesper som behöver nya glasögon och Dimitra som längtar efter att få hälsa påsin farfar. Till tonerna av ett skönt reggae-gung får vi följa hur Fia, Jesper och Dimitra alla får hjälp tack vare bidrag från Majblomman.

Det är tack vare de 100 000 barn som årligen säljer majblommor som Majblomman kan hjälpa barn som Fia, Jesper och Dimitra. Dessa barn, deras lärare och scoutledare och alla som engagerar sig ideellt i våra lokalföreningar runt om i landet, är hjältar! Vi hoppas att årets filmer ska bli riktigt populära bland både barn och vuxna, så att så många som möjligt får ta del av varför det är viktigt att köpa majblommor. Hjälp oss gärna att sprida dem!