fredag 1 juni 2012

Tripnets uppmaning: Skicka vidare!


Majblommans samarbetspartners i näringslivet är våra Blommande företag. Deras engagemang betyder mycket för oss. Tripnet är vår trygga driftspartner för våra it-lösningar. Och utöver denna sponsring har VD Ulf Persson tagit ett väldigt fint initiativ, som verkligen visar att det bara är kreativiteten som sätter gränser. Följande brev skickade han, tillsammans med Majblommans pocketbok En vanlig dag, till 40 beslutsfattare hos sina kunder:

"Skicka vidare!


Den här boken är förfärlig, därför får du den.

Jag vill gärna tro att alla har det rimligt bra i Sverige. Jag brinner för Afrika och kan se direkta resultat av vårt arbete för att stödja massajbarnens möjlighet till utbildning. Att se vad som finns nära är svårare. Det finns väl inte några fattiga barn på Hindås Skola?

Allt syns dock inte vid ett snabbt ögonkast. Det finns en ökande barnfattigdom i Sverige där barn stannar hemma från skolutflykter för att de inte kan betala inträde till ett museum, eller slutar träna fotboll för att de inte kan få ett par nya skor när de gamla blivit för små.

Sådant berörde mig när jag läste den här boken och nu sitter jag här med tårar i ögonen igen. Tripnet har sponsrat Majblomman i många år och det kommer vi att fortsätta med. Majblomman gör ett otroligt viktigt arbete. Kanske kommer du att känna likadant när du har läst lite i boken? Ditt företag kan kanske också bli ett blommande företag? Jag hoppas det.

Så här vill jag inte att det ska se ut i mitt land. Jag har skrivit mitt namn i den här boken och skickat den till dig. Nu är det din tur. Skriv ditt namn i boken när du har läst färdigt och lämna den vidare till någon du tror kan bli berörd. Jag har skickat ut 40 böcker och om alla lämnar dem vidare är vi snart 80, 120, 160… personer som kanske kan göra något positivt åt saken.

Tack för att du hjälper till!

TRIPNET AB 
Ulf Persson"