tisdag 25 januari 2011

Guldbaggegalan premierar filmer om barnfattigdom och social utestängning

Filmen har en viktig plats i samhället. En stor del av vår kunskap om världen, människan, kulturen och samhället kommer från film. Vid Guldbaggegalan premierades Sebbe och Svingalängorna som beskriver barn som växer upp i socialt utsatta familjer som leder till socialt utanförskap.

Filmerna visar den verklighet som Majblomman ser dagligen. Majblomman kan vara ljusglimten i barnens vardag genom att någon vuxen ser och förstår barnets eget behov. Ett bidrag till en cykel, glasögon, medlemsavgift i idrottsföreningen eller sommarlovskul, kan öppna barnets möjlighet att delta i gemenskapen i skolan och på fritiden. Utöver de direkta bidragen till barn arbetar Majblomman med att driva frågor gentemot politiker och tjänstemän om att barn ska få glasögon under sin skoltid, stoppa dolda avgifter i skolan och att barn erbjuds bra sommarlovsaktiviteter.

Majblommans färg är lanserad nu för att du ska börja förbereda dig på fylla fickorna med kontanter så att du kan köpa majblommor i april. Säg Ja tack, när du får frågan om att köpa majblomor, så ger du de små majblommesäljarna en bekräftelse på att de gör en viktig insats och att fler barn en ljusglimt i vardagen.