onsdag 14 april 2010

H.M.Drottningen, folkhälsominister Maria Larsson...

...och många, många fler har köpt majblommor.
Linnea Hultqvist Mills och Bahar Garmiani från Maltesholmsskolan fick äran att sälja de första blommorna i Sverige till Drottningen som ville ha kransar till hela familjen. All personal på Slottet fick också chansen att köpa majblommor.


Maria Larsson köpte majblommor till hela regeringen vid Majblommans premiär i Stockholm. En premiär som samlade 500 elever på Biografen Sergel.
Hon ska uppmana alla ministrar att ha på sig majblomman i morgon då regeringens vårbudget ska presenteras och diskuteras.
Jag hoppas alla ministrar väljer barnens sida och har en plan för att bekämpa barnfattigdom i Sverige.
På premiären i Göteborg köpte landshövding Lars Bäckström och kommunstyrelsens ordförande Annelie Hultén blommor. Många premiäraktiviteter runt om i hela landet samlade landshövdingar och politiker som fick träffa alla engagerade barn som säljer majblommor under parollen barn hjälper barn.
Här på Majblomman ser vi alla barn som hamnar i vardagens dilemmmor som gör att de inte kan delta fullt ut i skolan och på fritiden. Det handlar till exempel om barn som inte får glasögon, inte kan följa med på lägerskola, inte kan göra något trevligt på sommarlovet eller något annat som anses självklart för de flesta barnen i Sverige.

Låt oss alla välja barnens sida - köp majblommor under de två veckor som insamlingen pågår. Sedan kan Majblomman hjälpa allt fler barn till gemenskap genom direkta bidrag och förbättra barns villkor med opinionsbildning!