onsdag 20 april 2011

Annonskampanj om barns villkor i en fattig familj














Årets annonser är några exempel av alla de tio tusetals bidragsansökningar vi får till Majblomman varje år. De flesta är sådant som Majblomman beviljar direkt utan att driva opinion kring behovet. Det är sådana omedelbara behov som som alltid har funnits och kommer att finnas. Man vill ordna ett barnkalas och köpa en present eller åka på sommarläger. Några behov anser vi vara frågor för den allmänna välfärden till barn. Det handlar om att skolbarn måste få kostnadsfria glasögon och skolan ska vara kostnadsfri och följa skollagen.

Här kan ni se alla annonser:

torsdag 14 april 2011

Äntligen PPEMIÄR för Majblommans insamling

Här kommer 500 barn till biografen Sergel till premiären i Stockholm med sin väskor fulla med majblommor. Mer, pocorn och en stor majblomma på pinne fick de i entrén.



 Hela salongen var full med glada och förväntansfulla barn!

 En presentation av vad Majblomman gör så att alla kan känna att det är ett viktigt uppdrag att sälja majblommor. Resten av året används pengarna till stöd för barn som lever i en ekonomiskt utsatt familj.
 Barnminister Maria Larsson köper de första blommorna i Stockholm. Hon köper till hela regeringen!
 Och håller tal till barnen
 Showgruppen ICE underhåller och är konferencierer.

 När barnen kutar ut på Hötorget för att sälja majblommor träffar de ingen mindre än Tommy Körberg med fru Ann-Charlotte som så klart köper var sin majblomma.
 Och fler stannar upp och köper
Tack till alla och lycka till med årets insamling som kommer att göra det möjligt för Majblommans lokalföreingar att hjälpa allt fler barn som behöver lite extra hjälp.

onsdag 13 april 2011

Drottningen köper de allra första majblommorna

Klockan 13:45 idag fick Adam Sundell och Alice Nilsson klass 5 på Maltesholmsskolan äran att sälja de första majblommorna till Drottning Silvia. Drottningen köpte majblommor till hela sin familj och berättade för Adam och Alice att varje år sätter hon den stora klisterdekalen på sin fickkalender och tänker på Majblomman varje dag.


Jag lämnade över Majblommans studiematerial med en film där barn berättar om hur det är när familjen inte har råd att betala för utflykter i skolan eller köpa glasögon. Drottningen intresserade sig för informationen om att barn med synedsättning inte får glasögon på samma sätt som barn med hörselnedsättning får en hörapparat.

Flera landstingspolitiker har tagit tag i frågan och motionerat om fria glasögon till barn.

söndag 10 april 2011

Peter Apelgren skapare av årets Majblommeaffisch

Med bara några dagar kvar till premiären för Majblommans insamling lanserar riksförbundet idag årets affisch som skapats av komikern, skådespelaren och konstnären Peter Apelgren. I över hundra år har många av landets mest kända konstnärer fått det prestigefyllda uppdraget att göra en affisch för Majblomman.


Majblommans Riksförbund står bakom en unik samling affischer. Ända sedan 1907 har man utan avbrott tagit fram en affisch inför insamlingskampanjen. I över hundra år har många kända konstnärer fått uppdraget att göra en affisch för Majblomman. Några av dem är Carl Larsson 1912, Lennart Jirlow 1987 och på senare år Lena Andersson, Lasse Åberg, Caroline af Ugglas samt förra året Ernst Billgren. I år gick det prestigefyllda uppdraget att göra en affisch för Majblomman till Peter Apelgren, känd komiker, skådespelare och konstnär

- Vi är oerhört glada över att Peter Apelgren ville göra årets affisch. Han är en härlig person och hans bild kommer säkert att uppskattas av alla som ser affischen.
När Peter Apelgren fick frågan om han ville göra årets affisch svarade han: ”Gärna, vilket hedersuppdrag. Jag köper alltid en massa blommor och har även sparat dem i alla år”.

Premiär för årets försäljning av Majblomman är den 14 april. Förra årets samlade barn in cirka 50 miljoner kronor under loppet av två veckor. Målet är att årets insamling ska överstiga det beloppet. Insamlingen gör att ännu fler barn i ekonomiskt utsatta familjer kan få bidrag till glasögon, cykel, möjlighet att delta på sommarläger eller något annat som barn behöver för att kunna dela gemenskapen med sina kamrater i skolan och på fritiden. Majblomman delar även ut cirka 5 miljoner kronor till skolor i Sverige.