onsdag 24 december 2014

Se hela Majblommans julkalender

Nu har vi gått igenom 24 luckor där föräldrar verbaliserar sina barns längtan och önskningar inför jul. Ta gärna del av dem genom denna film, som manar till eftertanke.
Vi önskar er alla en riktigt god jul.

onsdag 17 december 2014

Barn som blir glada för mjuka paket

Jo, det finns barn som blir glada för mjuka paket. I dagens lucka i vår julkalender citeras en förälder som söker julpengar till mössa och vantar.
För barn som lever under knappa förhållanden kan varma vinterkläder vara högsta önskan.
Det gör lite ont i hjärtat att inte alla barn fantiserar om leksakssvärd och sällskapsspel. Men det känns ändå gott att kunna hjälpa.
Välkommen att stötta vår julinsamling, så att alla barn kan få en riktigt god jul

tisdag 16 december 2014

Tungt att bära föräldrars börda

Dagens lucka i Majblommans adventskalender innehåller en berättelse om ett barn vars pappa sitter i fängelse. Mamman skrev till oss för att lätta barnets börda lite grann, och göra en skidresa på jullovet möjlig. 
Ekonomisk utsatthet blir extra tungt för barn när närstående vuxnas sociala utsatthet är förknippad med skam och skuld. Då behöver man en riktigt fin jul, för att orka kämpa vidare. 

måndag 15 december 2014

Åka till Småland för dyrt

I dag stärker vi möjligheten att hjälpa barn inför jul, med en extra, digital insamling. Det gör vi med anledning av alla ansökningar som just nu kommer in till våra lokalföreningar runt om i landet.
Adventskalendern ger exempel på hur det kan låta när föräldrar skriver till Majblomman i hopp om att få till en fin jul för sina barn.
Bakom dagens lucka förklarar en förälder vilken skillnad en resa till farmor i Småland skulle göra. Vi känner igen beskrivningen. Det förekommer att barn knappt har varit centralt i staden där de bor, eftersom familjens ekonomi begränsar rörelsefriheten till förorten eller glesbygden.
Varmt välkommen att hjälpa oss sprida budskapet om vår insamling, och gärna bidra själv. Mer information om hur du gör för att ge din julgåva hittar du på vår hemsida.


fredag 12 december 2014

Vi hjälper barnen bakom statistiken

Vem är det egentligen som finns bakom statistiken om barnfattigdom? Våra majblommeföreningar runt om i landet vet. Varje dag tar de emot nya brev. Just nu strömmar telefonsamtal och mejl in, även till riksförbundet. Oroliga föräldrar försöker ordna en fin jul för sina barn, men pengarna räcker bara inte till.
För att visa barnen bakom larmen och statistiken öppnar vi varje dag en lucka i vår adventskalender. Där låter en föräldrar berätta om hur det är att leva på marginalen, samtidigt som den kommersiella julhetsen tränger sig på. Citaten kommer från autentiska ansökningar, men är så klart anonymiserade.
Majblomman hjälper enskilda barn, vilket vi är utmärkande för oss som barnhjälpsorganisation.


Vi gör allt vi kan för att hjälpa alla, men på många håll är de insamlade pengarna från försäljningen av majblommor snart slut. 
Vill du hjälpa oss att ge fler barn i vårt land en fin jul? Du är varmt välkommen med en gåva

torsdag 11 december 2014

Trolla fram jul med knäna

Just nu strömmar det in mejl till Majblomman från föräldrar som är förtvivlade inför julen. De har helt enkelt inte råd med allt. I dagens lucka citerar vi en av alla mammor som försöker trolla med knäna för sina barns skull.  Vi gör vårt bästa för att hjälpa, men behöver just nu extra tillskott för att fler barn ska få en riktig jul. 
Varmt välkommen att stötta oss:
Swish: 
123 901 9076
Sms:
Skriv MAJ och skicka till 72970 så skänker du 50 kronorSkriv MAJ 100 och skicka till 72970 så skänker du 100 kronorSkriv MAJ MÅNAD och skicka till 72970 så blir du månadsgivare och skänker 50 kronor varje månad.

onsdag 10 december 2014

Drömmar om radiobilar och juleljus

Barn som lever på marginalen har inte sällan hjärtskärande önskelistor till jul. Någon längtar efter att mamma ska bli glad igen, en annan vill ha vinterkläder och riktig julmat av tomten.
Samtidigt drömmer alla barn om sagovärldar och karuseller.
I dagens kalenderlucka citerar vi en förälder som vill ge sin son ett besök på Liseberg i advent. För att han skulle bli så glad över att få se alla ljus, och åka lite...
Majblomman hjälper många barn som sällan får uppleva de där äventyren som kostar pengar.Vi vill att alla ungar ska få käka popcorn och åka bergbana då och då.
Vill du stödja Majblomman? Välkommen till vår webbutik!

tisdag 9 december 2014

Lika fin som andra barn

I dagens lucka i Majblommans julkalender kan du läsa ett citat ur en ansökan från en ensam mamma som är väldigt stolt, men mycket nedslagen. Hon får ihop en fin vardag med sina två pojkar, men när julen kommer blir det för tufft.
Mamman som skriver till oss framhåller att hennes pojkar är jättefina, som andra barn. Vi på Majblomman önskar att hon inte kände behov av att göra det. Vi önskar att ekonomisk utsatthet inte kände så skamligt för den som drabbas.
Vill du skänka pengar är du varmt välkommen att svischa till 123 901 9076 eller sms:a.

måndag 8 december 2014

Önskan: att få bjuda

Att aldrig kunna bjuda igen eller ge tillbaka, är påfrestande för barn i familjer där pengarna inte räcker. Det händer att barn tackar nej till kalas eller lek, för att de inte har möjlighet att leva upp till allt kul och trevligt.
I dagens avdentslucka citerar vi en förälder som vänder sig till Majblomman för att kunna ordna en mysig julmiddag för sin pojke och hans kusiner.
Som barn är det viktigt att få känna sig stolt och generös gentemot dem man tycker om.
Vill du hjälpa oss att göra det möjligt för fler? Välkommen att swischa till 1239019076 eller kika på fler möjligheter att skänka pengar, här.

söndag 7 december 2014

Julen en skräck

En mamma som skriver till Majblomman talar om julen som "en skräck". Hennes barn längtar efter en riktig jul, men hon har bara inte råd. Läs hennes  brev i dagens lucka.
Vi stöttade henne och hennes barn med pengar till ett ishockeyspel och julmat. Inget speciellt, för den som har okej med pengar i plånboken. Skillnaden mellan dröm och mardröm, för den som saknar marginaler.
Vill du hjälpa oss med en insats, eller kanske bli månadsgivare? Du är varmt välkommen.

lördag 6 december 2014

Pengar är inget, för den som har.

Att kunna ge en gåva i jul handlar på ytan om att barn får den där grejen de sett i leksakskatalogen. Av breven som kommer till Majblomman ser vi att det viktigaste är själva gesten - att ha möjlighet att uppfylla en önskan. I dagens kalenderlucka låter vi en förälder berätta om ett lyckligt, om än knapert liv. Flickorna är nöjda med närhet och små äventyr i vardagen. Men julen komplicerar, eftersom julen är dyr.
Majblommans devis är många bäckar små, och den gäller mer än någonsin i december. Tack för att du stöttar oss, året runt.

fredag 5 december 2014

Att bli punkare för att det är billigast...

Barn har olika strategier när det gäller ekonomisk utsatthet. Forskaren Stina Fernqvist berättar bland annat om unga människor som "väljer" att klä sig i punkstil, eftersom det är enda möjligheten att komma undan med slitna kläder i fel storlek. Majblomman jobbar för att alla barn ska få känna klä sig som de vill och uttrycka sin identitet utifrån vad de verkligen gillar. I dagens adventskalenderlucka kan du läsa ett citat från en mamma som förstått vad hennes son längtar efter, men  inte har råd att ge honom det. Hon har vänt sig till oss. Vi vänder oss till dig. Välkommen att skänka pengar med sms eller svischa en slant till: 123 901 90 76

torsdag 4 december 2014

Tomten, jag vill ha en uthärdlig jul

I dagens adventslucka citerar vi en förälder vars tonårsdotter önskar sig lugn och ro i julklapp. Vi får inte veta mer än att flickan är mycket pressad psykosocialt, och att ett biobesök skulle förgylla hennes jullov. Hon önskar sig inga trendiga prylar eller kläder. Hon längtar bara efter glädje och gemenskap. Hennes mamma skrev till Majblomman för att kunna ge henne det.
Du är varmt välkommen att hjälpa oss att stötta barn som behöver skingra tankarna och bara må bra, trots att de lever med mycket små marginaler. 

onsdag 3 december 2014

Att hålla mamma på gott humör

I december märker vi att små och stora barn kämpar för att hålla mamma på lite gott humör. Inte alla förstår varför hon är ledsen, men många är högst medvetna om att mamma är orolig för julen. De har också ont i magen när pengar ska fram till  lusselinne , presentinsamling, adventsfika, tv-kalender, julfest, julkläder, varma stövlar, nya vantar, julklappar, julmat och kanske något kul till nyår.
Vi på Majblomman jobbar året runt för att barn ska få vara barn, och ha en mysig, avslappnande tid i väntan på tomten. Du kan hjälpa oss att stötta de här barnen, nu. Skänk pengar med sms, och följ vår julkalender.

tisdag 2 december 2014

Vill du ge en sms-gåva?

I december vankas många trevliga fikastunder på skolor och dagis. Nu gäller det att kunna plocka fram tomtekläder i rätt barnstorlek, och att ha en slant när över när snälla föräldrar samlar till frökens julklapp.
För den som inte har några marginaler blir utsattheten extra påtaglig mitt i allt mys, och det kan vara tufft att möta sitt barns behov och drömmar.
Majblomman hjälper många barn att få känna sig "som alla andra" i juletid. Vill du göra en insats ihop med oss? Vi tar emot sms-gåvor. Tack på förhand!
Och följ gärna Majblommans adventskalender på Facebook.




måndag 1 december 2014

Majblommans adventskalender

Bakom luckorna i Majblommans adventskalender finns hårda paket av ett lite ovanligt slag. I en tid då många föräldrar har dåligt samvete för att de lägger för mycket pengar på leksaker, vill vi påminna om alla familjer som har svårt att få ihop till barnens julklappar, över huvud taget. Bakom luckorna finns berättelser, bilder och fakta. Och länkar som gör det möjligt för Dig att hjälpa till
.